Aloitan blogini kirjoittamisen hyvin ajankohtaisella Raamatun kehotuksella ”Paetkaa Baabelista!” (Jer.50:8). Sana ”Baabel” tarkoittaa ”Jumalan portti” eli ”Portti Jumalan luo”. Sana ”Baabel” on myös yhtä kuin ”sekoitus”, kansojen ja uskontojen sekoitus. Vanhan Testamentin Baabel on vertauskuva Uuden Testamentin Babylonille (Ilm.18:2). Elämme parhaillaan Ilmestyskirjan suurten lopputapahtumien aikaa, siksi meidän on hyvä tietää mitä paeta Baabelista meille todella merkitsee.

Vedenpaisumus peitti koko maapallomme vuonna 1656 maailmamme luomisesta, vain Nooa perhekuntineen pelastui rakentamassaan arkissa (8 henkeä: Nooa ja hänen vaimonsa ja heidän kolme poikaansa vaimoineen). Heistä polveutuvat kaikki maapallon kansat. He lisääntyivät ja alkoivat rakentaa suurta kaupunkia ja siihen korkeaa tornia, mutta se työ oli Jumalan tahdon vastaista, siksi Jumala sekoitti rakentajien kielen eivätkä he voineet ymmärtää toistensa puhetta. Näin rakentaminen estyi ja kukin heimo kielineen levittäytyi asuttamaan maata toteuttaen Luojansa tahtoa: ”Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi” (1Moos.1:28). Kaupunki, jossa keskeneräinen torni oli, sai nimekseen Baabel. Haamin pojan poika Nimrod oli ensimmäinen hallitsija maan päällä, Babylonian kuningas, vuodesta 1788 jml.

Hämmästyttävää miten pian ihmissuku lisääntyi ja luopui Jumalasta. Ihmissuvun aika on nyt täyttymässä, ympyrä on sulkeutumassa. Vedenpaisumuksen jälkeen sen historian alussa oli suuri Baabelin luopumus ja nyt, historiamme lopussa, on jälleen suuri luopumus Luojasta ja Lunastajasta, suuri Babylon, josta Jumala kehottaa kansaansa lähtemään ulos toteuttamaan tahtoaan: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark.16:15,16).

Luojalla on suunnitelma kuvakseen luomaansa ihmistä varten. Tämä suunnitelma ulottuu maailmamme luomisesta, ihmisen syntiin lankeemuksesta, pelastuksesta Kristuksessa aina Jeesuksen toiseen tulemiseen, viimeiseen tuomioon ja kaiken uudeksi luomiseen asti. Tämä Jumalan suunnitelma on selvästi ilmoitettu meille Raamatussa. Tähän asti kaikki on toteutunut juuri niin kuin on ennalta ilmoitettukin. Saamme olla varmat, että kaikki, mikä on ilmoitettu vielä tapahtuvaksi, on aikanaan toteutuva.

Saatanalla, Jumalan suurimmalla vastustajalla, on myös suunnitelma meitä varten. Hän sai ihmisen lankeamaan syntiin. Hänen tarkoituksenaan on tehdä tyhjäksi Luojansa pelastussuunnitelma langennutta ihmissukua kohtaan. Saatanan ja hänen riivaajahenkiensä vaikutusta oli, että ihmissuku ennen vedenpaisumusta oli niin pahaksi tullut, että Jumala päätti tehdä siitä lopun. ”Mutta kun Jahve näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat, niin Jahve katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä. Ja Jahve sanoi: ”Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka minä loin… Mutta Nooa sai armon Jahven silmien edessä” (1Moos.6:5-8). Kautta ihmissuvun historian Jumalalla on ollut pieni uskollinen jäännös, joka kuolemankin uhalla on halunnut palvella Jumalaa päästyään vapaaksi saatanan orjuudesta Jumalan ja hänen Poikansa evankeliumin ansiosta. Kerta toisensa jälkeen tämän maailman ruhtinas, saatana, on kokenut tappion taistelussa Luojaansa vastaan. Tämä suuri taistelu Kristuksen ja saatanan välillä on ilmoitettu Raamatussa. Babylonin jumala on saatana, joka on pukeutunut valkeuden vaatteisiin pyrkien syrjäyttämään ainoan oikean Jumalan. Hän valmistelee salaisten asiamiestensä välityksellä viimeistä suunnitelmaansa meidän tuhoamiseksi. Tämä suunnitelma on nimeltään ”Uusi maailman järjestys”.